Uddannelse

Bacheloruddannelse Journalistik, SDU: 2015 - 2019

Bacheloruddannelse International Virksomhedskommunikation, SDU: 2012 - 2015


Journalistik

Ekstra Bladet: Min tid på Ekstra Bladet har lært mig meget om vigtigheden af at være hurtigst og bedst. Jeg har været rundt på mange forskellige redaktioner gennem min praktiktid, og langsomt har jeg fået mere og mere ansvar. I dag er jeg tilknyttet nyhedsredaktionen på freelance basis, hvor jeg både lave hurtige nyheder, redigerer Ekstra Bladets forside og laver længere gennemarbejde artikler med fokus på digitale elementer, februar 2018 - nuværende. 

Tipsbladet.dk: Under mit studie var det vigtigt for mig, at jeg fik et studiejob, hvor jeg kunne få nogle kilometer i benene, inden praktiktiden begyndte. Jeg stod med ansvaret for at holde nyhedsflow’et på hjemmesiden kørende i ydertimerne med nyheder cirka hvert 25. minut. Derudover skulle jeg også poste nyheder på Facebook, ligesom de skulle 'pushes' ud til vores læsere på deres mobil, januar 2017 - januar 2018.

Politisk Orientering: Ugentlig skribent på det Facebook-baserede politiske magasin, oktober 2016 - juli 2017.

Mediacamp 2017: Jeg var så heldig at få lov at lege redaktør på SDU's årlige Mediacamp for gymnasieelever, som blev afholdt i København og Odense. Det gav mig muligheden for at formulere den viden, jeg har fået om journalistik og give den videre til spirende journalister. Vi vandt i øvrigt flere priser for vores journalistik om ’Fake News’, september - oktober 2017. 

Korrespondentskole: I forbindelse med ”Stem eller luk røven!”-kampagnen, som er arrangeret af Fynske Medier, DR Fyn, TV 2/Fyn, DR Nyheder, TV 2/Nyhederne og SDU, og som har til formål at få de unge til at stemme ved kommunalvalget, har jeg været med til at træne en ny generation af unge-korrespondenter, oktober 2017.

Kriseøvelse 17': Journalist ved beredskabsstyrelsen tilbagevendende kriseøvelse, hvor blandt andet politiet, statsministeriet og nogle af landets største virksomheder er repræsenteret, september 2017.


Erhvervserfaring

Gracenote: Mit primære ansvar var at registrere resultater og indtaste statistik inden for forskellige sportsgrene, mens kampene blev afviklet. Samtidig kommenterede jeg også Superligakampe i Scribble. Jobbet foregik i et højt tempo, hvor der ikke var plads til fejl. Samtidig udviklede og skærpede jeg min evne til at arbejde hurtigt, koncentreret og effektivt, mens jeg løbende sikrede mig, at jeg undgik fejl, 2014 - 2017

Statens Administration: Som studentermedhjælper hos Statens Administration var mit job at sætte mig ind i og besvare til tider meget komplicerede spørgsmål angående forsikringsmuligheder for selvstændige erhvervsdrivende. Det har været med til at skærpe min sans for at sætte mig ind i kompliceret materiale og videreformidle det på en måde, så også folk, der ikke er eksperter, forstår det, 2015 - 2017.

Telmore: Min opgave bestod i at ringe til nuværende og tidligere kunder, og finde den bedste mobil-løsning til dem. En af spidskompetencerne, som jeg fik, er effektivt at ringe op til folk for information og vigtigheden af god forberedelse, 2012 - 2014.

Telia: Jeg er uddannet salgsassistent gennem Telia, hvor jeg primært arbejde i butikken på Amagerbrogade, men også blev sendt rundt til andre butikker, når der var behov for hjælp. Det har bl.a. givet mig en stor indsigt i vigtigheden i at afspejle personer, så de føler sig trygge ved mig og har lyst til at tale med mig.


Frivilligt arbejde

Andelsforeningen Bentzonshus: Jeg er bestyrelsesmedlem i den andelsforening, hvor jeg bor. Det har jeg været siden september 2019.

Kampagneleder: Jeg var i 2017 kampagneleder for Mads S. B. Pedersen, som stillede op til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Together Against Stigma: Frivillig kommunikationsmedarbejder ved den internationale antistigmatiseringskonference September 2017.

Ejby Håndboldklub: Træner og bestyrelsesmedlem 2006 - 2015


Teknik og sprog

Jeg arbejder på PC og Mac og er blandt andet rutineret i bl.a.: Microsoft Office - Escenic – Business Manager – Facebook – Twitter – CMS-systemer – WordPress – Adobe Premier Pro – Hindenburg – Dalet – Atavist – Prezi - Crowdtangle - Scribble.

Kørekort B.

Taler og skriver dansk og engelsk flydende og har basale færdigheder i spansk og tysk.


Anbefalinger

"Når vi bruger Lasse igen og igen, hænger det sammen
med, at han har et stærkt greb om journalistikken helt generelt,
og så er han inspirerende, motiverende og arbejder
struktureret med de projekter og de personer, som er involveret."
- Peter Bro, professor og leder af

journalist-uddannelserne på SDU

"Ud over at have passet sine vagter morgen, aften og weekend
har Lasse også fungeret som tilkaldevagt 
til den faste redaktion
i perioder med ferie, sygdom eller i almindeligt travle perioder.
En opgave, der kun bliver stillet freelance-vagter, der præsterer
og leverer på det nødvendige niveau."
-
Torsten Kjems Hansen, Ansvarshavende nyhedschef
Tipsbladet.dk

"Beredskabsstyrelsen vil gerne fremhæve Lasse Sylvest Mikkelsens
evne til selvstændigt at løse en kompleks opgave under er særdeles
stort tidspres og med en stor grad af iderigdom i valg af løsninger"
- Mads Ecklon, Kontorchef Krisestyring,
Beredskabsstyrelsen.